Welkom bij CranioConsult

DSCN0055-1Welkom op de website van mijn praktijk voor craniosacraal therapie.

Craniosacraal therapie, ook wel cranio, is geschikt voor diverse lichamelijke problemen (hoofd-, rug- en nekpijn, stress, vermoeidheid etc.) en het kan ondersteunend zijn aan je persoonlijk ontwikkelingsproces.  Het werkt ontspannend voor lichaam en geest.

Met behulp van zachte handgrepen worden spanningen en blokkades in het lichaam vrij gemaakt, waardoor het zelfgenezend vermogen van ons lichaam wordt gestimuleerd. Na een behandeling kun je lijfelijk en geestelijk meer ruimte ervaren. Het vasthouden van spanning en blokkades kost ons namelijk energie. Blokkades kunnen een fysieke of emotionele oorsprong hebben of een combinatie van beiden.

DSCN0056-1Craniosacraal therapie schept ook de mogelijkheid om via je lichaam beter in contact te komen met jezelf, je gevoelens, eigen behoeftes en verlangens. Regelmatig “horen” of “voelen” wij onszelf daarin niet meer zo goed. We zijn druk bezig met de wereld om ons heen en met dat wat er van ons wordt gevraagd. Soms rennen we onszelf voorbij en bemerken wij dat “er een schoen wringt” en we “kunnen er niet bij”. Of we willen veranderen, maar het lukt ons niet zo goed. Iets in onszelf lijkt ons te weerhouden. Contact met je lichaam is daarbij van belang.

Craniosacraal therapie helpt je bewust te worden. Te kunnen en te mogen voelen wat je voelt en te leren zijn met wat er is.  Dat geeft ruimte in jou om te zijn wie jij bent.

Craniosacraal therapie is een complementaire behandelingsvorm en kan een regulier noodzakelijk behandeling niet vervangen.